Allmänt, Frukost Breakfast, DuJagVi, Frukost, Frukostbuffé, Hotellfrukost

Gripsholms Värdshus, Mariefred

På söndagsmorgonen hoppade vi på motorcykeln och begav oss av till Mariefred. Vädret såg lite ostadigt ut, men blev desto finare ju närmare vi kom slutdestination. Gripsholms Värdshus tillhör ett av mina "smultronställen" och det var med glädjande steg jag klev in på värdhuset (även något klumpiga med tanke på mc-utrustningen).

 

Deras frukostbuffé är verkligen toppen och är tillhör absolut en av mina absoluta favoriter. Den innehåller alla de viktiga komponenterna - varmt och kallt, nyttigt och onyttigt, salt och sött. 

 

Miljön på värdhuset är i sig otroligt mysigt och valmöjligheterna mellan att sitta lite avskiljt och lummigt, ute vid vattnet eller ljust inomhus göra att det passar de flesta. Jag har en tendens till att alltid vilja sitta ute, men i full mc-mundering (helt skinnställ m.m.) så är jag såhär i efterhand glad att vi valde den lummigare delen. Vi kunde lugnt o stilla, utan problem lämna ifrån oss "halva" utrustningen och köra den klassiska skytteltrafiken fram och tillbaka till det intilliggande rum där frukostbuffén var uppdukad. När väl allt var inhämtat kunde vi sedan utan problem njuta av ett lagom sorl från gäster och personal runt omkring oss.

 

Efter frukosten relaxade vi lite på uteserveringen, men det fina vädret gjorde det olidligt att sitta i skinnställen och att ta av dem var inte ett alternativ denna morgon.

 
 

 

Självklara plus + denna morgon var:
Brödet
Utbudet av pålägget
Äggröran
Våffla m. sylt o grädde
Frukten
KallesKaviar i miniatyr

Mindre bra
Prinskorven
Äggen - 
det löskokta ägget var nog knappt kokat
och det kokta var så hårt kokat att det blivit segt (ens möjligt?!)