Du Jag Vi

Ett helt år har redan hunnit passera. Ett år av massvis med skratt och roliga minnen. Galenskap och en hel del underliga upptåg. Allt har inte varit en dans på rosor och vi har under årets gång fått möta på en hel del prövningar. Skulle gärna vilja fokusera på allt bra. Stänga dörren för det "dåliga" och hand i hand bara gå mot de där ljuset. Fast vem säger att allt bra är ljust? Mörk och murrigt kan många gånger kännas bra mycket bättre än strålkastarljus.
 
Vi pratade om det imorse och därför en anledning till varför det kommer upp just nu. För är det något min man lärt mig så är det vikten av att gå igenom saker. Inte förtränga eller älta. Dyker det upp ett problem så ska man ta tag i det på en gång. Lättare sagt en gjort kan man nog tycka. Jag är så dålig på detta och skäms lite över att behöva inse det. Gör mig gärna liten och försvinner ner i min mans stora och varma famn. Gömmer mig. 
Tråkig med fokus på det negativa kan ni kanske tycka. Men genom att skriva ner detta blir det som ett erkännande för mig själv och en motivation till att bli ett bättre jag. Till ett mer verbalt och uttrycksfullt jag. För hur som helst så är är bra. Lite knäpp och rörig. Väldigt tankspridd. Fruktansvärt lycklig i just denna stund. Tänker tillbaka på vår tid och skulle i denna stund bara vilja tillbaka till ögonblicket innan vi lämnade hotellrummet för att inte kyrkan. Den där stunden du låste dörren och jag fick försvinna i dina ögon på nytt.
 
 
 
Jag blev förtrollad av dina ögon den den julinatten på Gotland. Du tog mig med storm och öppnade upp en helt ny värld. Du tog ordet kärlek och gav det en helt ny innebörd och mening. Du är det bästa som hänt mig och det är med en liten rädsla jag ens nämner att det känns nästan för bra för att vara sant. Men det är som du säger - Släpp det. Vi lever här och nu. Och idag tänker inte jag göra annat än vara lycklig. Lycklig över att få ha dig i min närhet och för det som vi skapat ihop. Kan inte vara annat än magi?
 
 
Glutenfri, Middag, Restaurangbesök, Tips DuJagVi, Glutenfri, Middag, Restaurang, StadsVakten

StadsVakten Norrköping

Ännu ett besök på StadsVakten i Norrköping. Och är minst lika nöjd som förra gången, om inte nöjdare. Älskar stämningen, älskar maten och personalen är så goa. Lättsamma och lagom roliga.

Kan dock inte påstå att någon av oss var speciellt hungrig inför detta besök så vi bestämde oss för att endast ta in några förrätter:

Sashimi på Tonfisk med brynt soyasmör, päron, forellrom & shiso

Carpaccio på lättrökt hjort, rödbetskräm, kantareller, torkad kavring & gruyère

Plocktallrikmed utvalda charkuterier, lagrad ost, picklade grönsaker & oliver

Dryck till detta blev en flaska Champagne – Nv Nicolas Feuillatte brut rèserve

 

Och till efterrätt blev det

Bakad choklad, salt karamell, havtornskräm & knäckig honung

Som avslutades med en varsin Irish Coffee

 

Rent på tallriken var det definitivt. Fick nästan dra bort tallriken från Fredrik som bokstavligt talat satt och slickade den ren. Älskade knäppis

 

Självklart serverades allting glutenfritt.

Har ni vägarna förbi Norrköping tycker jag absolut att ni inte får missa denna restaurang.

Och bor man på hotellet intill är det dessutom en 

Allmänt, Glutenfri, Tips Glutenfri, Kanelbulle, KanelbullensDag, TestarNytt, vardag

Kanelbullens Dag

Glutenfri Kanelbulle. Yes, ni läste rätt. Jag känner mig just nu så lycklig. Satt i bilen igår på väg hem och önskade innerligt att kanelbullar skulle vara glutenfria. Att de skulle vara sådär härligt goda som ”vanliga” kanelbullar är. Och idag överraskade Isabella aka Bellski mig med precis just det. En supergod kanelbulle:

 

Så mitt tips inför morgondagens firande av Kanelbullensdag – åk till Vete-Katten. Köp minst två. Skulle kanske vara ett plus att köra dem i mikron sådär 10 sekunder bara för att få den där värmen. Liksom låtsas att den är precis nygräddad. Jag kommer leva länge på dagens bulle. #KanelbulleGalenTjej

Frukost, Glutenfri Breakfast, DuJagVi, Frukost, Glutenfri, Hemma, Mackor, vardag

Rödbetor & Chevré

Tror jag ska försöka skriva mina inlägg i annan ordning. Så att frukostentusiasterna lättare kommer till det goda med morgonen.

Dagens glutenfria frukost:

Mjukt glutenfritt bröd med innehåll av tre olika sorters ostar (Chevré & Gruyère – glömt namnet på tredje), förkokt rödbeta från gårdagen och så lite salami + kalkon. Man tager vad man haver skulle man kunna säga. Detta toastades i det fantastiska våffeljärnet och fick sedan sällskap på tallriken av ruccola, tomat, honung och ännu mer Chevré & rödbetor. Till detta serveras kaffe (med mjölk! Hör och häpnas!) och ett glas med C-vitamin. Känns som om det är dags att boozta kroppen ordentligt.

 

Vet inte hur ni andra tänker kring hösten. Men i och med mörkare tider tycker i alla fall jag att det är lätt att falla ner i någon slags trötthet. Vissa pratar om depression - tycker själv att det är att dra det lite väl långt, men tror det är viktigt att i dessa tänka på lite extra omtanke emot varandra. Ett leende kan göra så mycket när allt annat känns tungt och tröttsamt. Hoppas ni alla får en fantastisk tisdag.

Visa fler inlägg