Facebook och Sociala medier

Starten på denna vecka var hemskt. Jag kände mig helt slut i både kropp och själ och ärligt talat hade jag bara lust att sätta mig i ett hörn och gråta. Jag klarade inte av att vara den superkvinna som min man behövde. Jag slogs med mig själv inombords och jag krigade för att vinna kampen för oss. Känslan över besvikelse var dock svår att bli av med. 

I måndags fann jag ett obehagligt Facebook-inlägg riktat mot min man. En person anklagade honom för en mycket allvarlig sak. En sak som denna även polisanmält honom för, (för över 2 år sedan) och vilket efter förhör med polis har blivit nerlagt. Han är alltså, enligt polis och svensk lag, oskyldig.
Vi har tidigare haft problem med denna person, men jag trodde ärligt talat att allt var löst sedan den 2 juni 2016. Då vi efter otaliga påhälsningar, polisanmälningar, polisförhör, advokater och domstolsbeslut kommit fram till en lösning där denne person lovat att lämna oss i fred.

Men i och med detta har inte bara hemska minnen och obehag jämtemot denna person dykt upp. Agerande av vänner förvånar mig. Vi hade ett samtal hemma om att vi vill avskärma oss helt från den personen i fråga som lagt upp de kränkande inläggen på Facebook. Jag förstår att vissa tycker att det finns ”två sidor av ett mynt” gällande vissa saker. Men ett domslut är ett domslut. (och skulle ni läst de osammanhänande polisanmälningarna och förstå denne persons psykiska bakomliggande sjukdom, skulle ni kanske förstå)
Jag kan inte kräva att folk ska ta parti, men efter samtal med vissa människor där de hellre väljer att ha kvar en människa på Facebook, som de varken umgås eller pratar med, så visar det rätt tydligt vart dom står. Både i ärendet och gällande vänskap. Jag vill inte dela mitt liv på Facebook som ett ”hänt extra”-uppslag i någons flöde. Är någon mer nyfiken på vad en sjuk människa skriver eller om denne kanske är en "vän-samlare" så är det nog ingen jag borde ha i min närhet heller.

Jag uppmana vissa igår till att välja. Och trots att det bara är Facebook så gör det lite ont när de inte väljer mig.
Men ärligt talat orkar jag inte med ett race av denna sort igen. Personen som på Facebook skrev det lögnaktiga inlägget mår inte bra. Och saker som denne hittar på och lägger ut uppdateringar om påverkar mig och min man i vårt liv. Och de påverkar våra familjer och närmaste vänner.
 
Jag vill inte gå o vara rädd att något mer ska hända. Vi har fått skador på hus och andra tillhörigheter tidigare. Fått spontana besök som får en att tänka en gång extra innan man släpper ut hund & katt. Min man var ett tag så orolig för att något skulle hände mig att han ville att jag skulle flytta ut ur huset tills allt var över. Kärlek och familj går före allt. Om det så betyder att allt med Facebook och sociala medier måste försvinna. 
 
Facebookvän eller inte. Jag har hellre vänner utanför de sociala medierna. Och skulle du råka vara borttagen av misstag. Slå en signal så träffas vi irl. Gärna på en fika. Glutenfritt...
Frukost Breakfast, DuJagVi, Frukost, Hemma, vardag

Han imponerar

Egentligen är jag inte så förvånad. Det är långt ifrån första gången min man imponerar mig med sin omtänksamhet. MEN - det som skapade det där lilla extra leendet upptäcktes inte förräns jag slog mig ner på jobbet. Satt och letade efter gårdagens svampbild för att imponera på kollegan när bilden på morgonens frukost dök upp. Och det var inte jag som hade tagit den.
 
Till saken hör den att i morse så vaknade vi båda upp i soffan tätt inslingrade i varandra. Fredrik hoppade pigg upp ur soffan och jag hörde hur han pratade om frukost. Jag kollade på klockan med trötta ögon och när jag insåg att den bara var strax för 4 så bad jag snällt om att få ligga kvar och snooza medan han fixade frukosten.
 
När jag sedan vaknade till var han så gott som klar, men kan inte annat än tacka för den lilla extra sömn jag fick. Mot frukoststundens slut möttes dock mina killar av tröttheten. Jag plockade undan, fixade snabbt till mig och smög sedan ut för att möta dagen. 
 
Tack älskling för en fantastisk start!
 
 
 
 
 
Frukost, Glutenfri, Snabbmat Breakfast, Frukost, Glutenfri, Mackor, McDonalds, vardag

Snabbfrukost @McDonalds

I måndags tog vi sovmorgon och lyckades på 10 minuter göra oss klara för att dra vidare mot jobbet. Skulle vilja skylla på en tom kyl som anledning till en skippad mysfrulle hemma i soffan - men istället tog vi ett snabb besök förbi McDonalds - IGEN! 
 
Kommer nog aldrig göra ett inlägg om där jag uppmanar folk att äta mer "snabbmat". Men betydligt bättre med mättad mage än tom. Och blev glatt överraskad när de dessutom kunde erbjuda en glutenfri macka (ett varmt hamburgebröd i och för sig, men det var helt klart godkänt) med ost och skinka. Dessutom vill jag fortfarande påstå att deras kaffe är riktigt gott.
 
 
 
 
Frukost, Glutenfri Breakfast, DuJagVi, Frukost, Glutenfri, Hemma, TestarNytt, vardag

Glutenfria Våfflor

God morgon! Ny strålande måndag. Tror jag vaknade på bästa tänkbara sätt i morse tack vare min underbara man. Har som en storm av fjärilskänsla i kroppen. Ni vet sådär så det känns som om det liksom spritter i kroppen på en. Löjligt lycklig. Nykärs-känsla... Ja, jag tror ni förstår.
 
Tog tag i att försöka testa något nytt denna morgon och satsade på våfflor. Googlade runt lite och fastnade för ett recept på Glutenfria våfflor med mandelmjöl från Kungsörnen. Och jag är så besviken! Kan inte riktigt säga om det egentligen beror på själva receptet eller om det var mina förväntningar på att få en riktigt god, frasig och spröd våffla som drog ner slut betyget.
 
Receptet i sig gav oss 4 våfflor. Första omgången fick superfin färg, men då de blev så mjuka - känsla av att äta skumgummi-  så valde vi att grädda omgång 2 betydligt längre. Gräddade i dubbeljärn. 
Omgång två blev aningen mörk i färgen och medan de låg i järnet så kändes ytan lovande. Men så fort det kom på lite glass och sylt (inga överdrivna mängder) så gick konsistensen tillbaka till den där "skumgummi"-liknande. Lite skosula typ. Våfflornas smak var ok.  Vaniljglassen och den hemmagjorda björnbärssylten blev morgonens räddning.
 
Men till det slutgiltiga: Kommer vi använda oss av detta recept igen? 
Nej. Får nog ta och prova någon av de färdiga våffelmixerna eller modifiera detta recept ordentligt.
 
 
 
Men för er som ändå känner att ni vill testa. Här har ni Kungsörnens recept: 2dl Kungsörnens Mandelmjöl,
4st ägg, 2dl vispgrädde, 1msk fiberhusk. 2tsk bakpulver, salt. 
Vispa ihop allt utom fiberhusk i en skål. Rör sedan ner fiberhusk, lite i taget, till en jämn smet. Grädda!
Servera med MASSOR av glass och sylt (om ni har samma smaklökar som oss här hemma).

Glutenfria pålägg

Gällande glutenfritt så borde det inte vara speciellt svårt att hitta bra pålägg. Men är det inte konstigt att när man väl ska avstå något så vill kroppen plötsligt BARA ha allt som innehåller gluten. I morse ville jag ha leverpastej. Var så sugen att jag skulle kunna satt mig under bordet och ätit upp hela stubben med leverpastej helt själv (inte riktigt, men tror ni förstår).
 
Bredvid mig satt Fredrik och gjorde en oemotståndligt god (till utseendet, smakade ju inte) macka med leverpastej. Själv blev det ännu en macka i ordningen med skinka, ost och salladsblad. Här har ni morgonens frulle: 
 
 
Blir så glad av att använda dessa te-muggar. Vi fick dom som bröllopsgåva av mina närmaste arbetskollegor, "sekreterargruppen", då de ville att vi skulle tänka på dem när vi åt frukost. Kan inte säga att de riktigt passar in med något annat i vår "stil" här hemma. Men kanske är det just det som gör det lite extra charmigt.
 
By the way så finns det glutenfri leverpastej att köpa. Men att kasta mig ut till någon matbutik för att inhandla allt ur det glutenfria sortimentet känns inte speciellt aktuellt just nu. Är det någon som har tips på butik som har bra glutenfritt sortiment så får ni gärna hojta till. Vårt lilla Ica närmast hemmet är minimalt, men inte så konstigt med tanke på butikens storlek. 
Frukost, Glutenfri Celiaki, DuJagVi, Frukost, Glutenfri, Mackor

Glutenfri dag 4

Yes! Kanske klarar jag en vecka.
 
Skämt osido. Det här med glutenfri kost är verkligen inte det lättaste och jag hittar fler och fler innehållsförteckningar som jag verkligen inte förstår mig på. Glukossirap och Maltodextrin är två ord på innehållsförteckningarna som jag bara hatar. Glutenfri 4 dagar och jag har redan blivit hatisk. Ja, ni förstår ju hur detta kommer sluta...
 
Nej, men för er som inte är så hemma i ämnet så innehåller båda dessa ämnen många gånger gluten - inte alla gånger om jag förstått det hela rätt. De båda är stärkelser som kan framställas från bl.a. majs, vete och potatis. Gluteninnehållet är dock ofta så litet att det räknas som glutenfritt. Men hur illa låter inte det.
 
"Det är gluten i, men vi kallar det för glutenfritt. Det är så lite."
 
Men vare sig det är minimalt med gluten eller om det överstiger en viss mängd så är ju innehållet trots allt detsamma. Håller ni inte med mig om detta? Finns det gluten i så är det ju inte en glutenfri produkt! 
 
I morse testade vi ett nytt glutenfritt bröd (och ja, det ska vara glutenfritt om man läser på förpackningen). Det var ett mjukt bröd, lite grövre men till formen som en formfranska. Vi rostade det. Helt ok i smak, men Fredrik tyckte att det var en stor besvikelse. När man rostar det blir det inte alls den där rostade ytan vid vitt bröd. Och det kändes väll kanske lite som skumgummi till konsistensen. Enligt mig funkar det, men det är ju på tok för dyrt.
 
Här är bild på morgonens frulle. Glutenfrittbröd som rostats med sallad, skinka, ost, tomat, gurka och lite gul lök. Till detta serverades det denna morgon ett ägg med kvaiar, svart kaffe och mineralvatten. 
 
 
 
 
 
Glutenfri, Hudceliaki Glutenfri, Hudceliaki

Hudceliaki

Efter att ha testat nästan allt och varit på besök hos olika hudläkare tror jag nu att vi kanske nått vårt mål. Sista proverna är inte klara men efter att ha läst på om sjukdomen och analyserat mina problem de senaste åren börjar en viss röd tråd att visa sig.
 
Små, små blåsor. Nästan som nässelutslag har uppkommit på kroppen och har jag kliat på dessa har jag fått fula och svårläkta sår. "Sluta klia" är väl kanske den vanligaste kommentaren jag fått höra. MEN DET GÅR INTE! Vissa dagar har det kliat så mycket att man håller på att bli galen. Jag har under de senaste 3 åren även fått äta en hel del antibiotikakurer p.g.a. dessa utslag. Läkarna har helt trott på att det är akne, men efter 9 månaders behandling med olika aknepreparat så har min nya vårdcentralsläkare blivit ytterst misstänksam gällande aknediagnosen. 
 
I torsdags kväll fick jag en kraftig allergisk reaktion efter att jag hade ätit chokladkakor. Tror att det kanske skulle kunna vara ämnet maltodextrin som var boven i dramat denna gång. Men det är ju svårt att vara 100% säker. Fick en massa utslag på kroppen som kliade något fruktansvärt. Värst av allt var att de satt sig på hörselgångarna.
 
Så inte nog med att jag, sedan i lördags, nu är glutenfri - jag ska även stoppa i mig allergimedicin dagligen under ett par dagar för att förhoppningsvis bli av med denna klåda.
 
Min stora fasa blev direkt frukosten. Hur ska jag klara mig utan allt gott frukostbröd? Tack o lov finns det en hel del glutenfria produkter idag. Har sedan i lördags hållit mig till knäckebrödsutbudet, men tills imorgon har jag fixat med mjukt bröd. Helgens frukost kommer en uppdatering om lite senare. Kör på mobilfridag. Vilket i sin tur får följden - inga bilder.
 
 
Frukost, Restaurangbesök, Snabbmat Breakfast, DuJagVi, Frukost, Mackor, Snabbmat, vardag

Donken imponerar

Snabbmat i all sin ära - jag undviker den bäst jag kan. Men har på knappt fyra dagar lyckats stanna på McDonalds hela 3 gånger. Först i fredags då vi panikhungriga, på väg ut till ett par vänner, bara inte kunde hålla oss utan mat. Vi tänkte faktiskt ta och testa på Max - men deras drive-in var "ur funktion" så de lämnade helt enkelt över oss till McDonalds där vi beställd in ett par kycklingbitar. Som hungriga hyenor kastade vi oss över dessa små bitar och plötsligt infann sig ett helt annat harmoniskt lugn i bilen. Alla har väl sett snickersreklamen. Behöver nog inte säga mer än så...
 
Andra besöket på McDonalds bjöd på en oväntad överraskning och var väl egentligen kanske inget direkt besök - vi köpte ju faktiskt inget. Det började med att jag sprang in på CirkelK i Enköping där de inte kunde server någon kaffe pga vatten. Ärligt talat förstod jag mig inte på deras skylt och en förvånad Fredrik fattade heller inget. Så vi drog till Donken där en vänlig själ förklarade att de tyvärr inte kunde servera kaffe pga den kommunala vattensituationen. Hm... Det blev en snygg u-sväng och vidare ut på motorvägen.
 
3e besöket på McDonalds blev imorse. Klockan ringde i vanliga ordning strax efter 05. Men istället för att gå upp och laga frukost bestämde vi oss för att köra på extra långt morgonmys och en McFrulle. Och i jämförelse med olika "bensinmacks-frukostar" så måste jag säga att jag tycker Donken gör bra ifrån sig. 
 
De har gott kaffe. Fräscha mackor med krispiga grönsaker. Tropicana juicen är god. Pannkakorna med sylt var även dom väldigt goda - väldigt basic, men grymt mycket bättre än vad många hotellfrukostar bjuder på. Och ett MEGASTORT plus denna morgon var definitivt den glada tjejen i "luckan". Grattis McDonalds i Tumba. Blondinen är ett kap!
 
 
 
 

Medioker

Rostat bröd med Bregott och salt och så svart kaffe på det. Superfrukost eller hur! Nja, kanske inte och i ärlighetensnamn så åt jag faktiskt en rätt god macka tidigt imorse (som ej fastna på bild) + att jag gjorde en extra macka. Och fick dessutom sällskap av min man. (På mackorna var det isbergssallad, extra rökt skinka och körsbärstomater)

Var så hemskt trött att macka två packades ner i en påse för att få komma upp till morgonfikat på jobbet. Påsen blev kvar dock kvar hemma i hallen och istället fick det bli en rostad macka med smör. Kände att jag behövde något. Bilden är väl kanske en av de tråkigaste.

 

 

 

Kollade igenom instagram och insåg ganska snabbt att morgonens frukost bild även representerar mig själv ganska bra – just idag alltså. Lite sådär mediokert trist. Jag behöver verkligen en förändring och jag avundas er vackra människor som ”orkar” hålla på o fixa er och självklart er som vaknar sådär ”naturligt” snygga. För kom igen. Färgade fransar, tatuerade kroppar, dit limmat löshår och lösfransar, silikon, krämer etc. Ja, det finns massor som hjälper oss alla till en lite mer ”naturlig” härlig look på morgonen. Och i ärlighetensnamn – vem vill inte få ett ”Wow!” av sin älskling på morgonen.

 

Så nu ni. Uppgift inför nästa vecka är att försöka lirka fram ett wow från min kära man. Missförstå nu inte. Min man är rätt generös med kommentarer. Men jag vill ha ett WOW! 

Visa fler inlägg