Frukost, Glutenfri Celiaki, DuJagVi, Frukost, Glutenfri, Mackor

Glutenfri dag 4

Yes! Kanske klarar jag en vecka.
 
Skämt osido. Det här med glutenfri kost är verkligen inte det lättaste och jag hittar fler och fler innehållsförteckningar som jag verkligen inte förstår mig på. Glukossirap och Maltodextrin är två ord på innehållsförteckningarna som jag bara hatar. Glutenfri 4 dagar och jag har redan blivit hatisk. Ja, ni förstår ju hur detta kommer sluta...
 
Nej, men för er som inte är så hemma i ämnet så innehåller båda dessa ämnen många gånger gluten - inte alla gånger om jag förstått det hela rätt. De båda är stärkelser som kan framställas från bl.a. majs, vete och potatis. Gluteninnehållet är dock ofta så litet att det räknas som glutenfritt. Men hur illa låter inte det.
 
"Det är gluten i, men vi kallar det för glutenfritt. Det är så lite."
 
Men vare sig det är minimalt med gluten eller om det överstiger en viss mängd så är ju innehållet trots allt detsamma. Håller ni inte med mig om detta? Finns det gluten i så är det ju inte en glutenfri produkt! 
 
I morse testade vi ett nytt glutenfritt bröd (och ja, det ska vara glutenfritt om man läser på förpackningen). Det var ett mjukt bröd, lite grövre men till formen som en formfranska. Vi rostade det. Helt ok i smak, men Fredrik tyckte att det var en stor besvikelse. När man rostar det blir det inte alls den där rostade ytan vid vitt bröd. Och det kändes väll kanske lite som skumgummi till konsistensen. Enligt mig funkar det, men det är ju på tok för dyrt.
 
Här är bild på morgonens frulle. Glutenfrittbröd som rostats med sallad, skinka, ost, tomat, gurka och lite gul lök. Till detta serverades det denna morgon ett ägg med kvaiar, svart kaffe och mineralvatten.