Frukost, Glutenfri Breakfast, DuJagVi, Frukost, Glutenfri, Hemma, TestarNytt, vardag

Glutenfria Våfflor

God morgon! Ny strålande måndag. Tror jag vaknade på bästa tänkbara sätt i morse tack vare min underbara man. Har som en storm av fjärilskänsla i kroppen. Ni vet sådär så det känns som om det liksom spritter i kroppen på en. Löjligt lycklig. Nykärs-känsla... Ja, jag tror ni förstår.
 
Tog tag i att försöka testa något nytt denna morgon och satsade på våfflor. Googlade runt lite och fastnade för ett recept på Glutenfria våfflor med mandelmjöl från Kungsörnen. Och jag är så besviken! Kan inte riktigt säga om det egentligen beror på själva receptet eller om det var mina förväntningar på att få en riktigt god, frasig och spröd våffla som drog ner slut betyget.
 
Receptet i sig gav oss 4 våfflor. Första omgången fick superfin färg, men då de blev så mjuka - känsla av att äta skumgummi-  så valde vi att grädda omgång 2 betydligt längre. Gräddade i dubbeljärn. 
Omgång två blev aningen mörk i färgen och medan de låg i järnet så kändes ytan lovande. Men så fort det kom på lite glass och sylt (inga överdrivna mängder) så gick konsistensen tillbaka till den där "skumgummi"-liknande. Lite skosula typ. Våfflornas smak var ok.  Vaniljglassen och den hemmagjorda björnbärssylten blev morgonens räddning.
 
Men till det slutgiltiga: Kommer vi använda oss av detta recept igen? 
Nej. Får nog ta och prova någon av de färdiga våffelmixerna eller modifiera detta recept ordentligt.
 
 
 
Men för er som ändå känner att ni vill testa. Här har ni Kungsörnens recept: 2dl Kungsörnens Mandelmjöl,
4st ägg, 2dl vispgrädde, 1msk fiberhusk. 2tsk bakpulver, salt. 
Vispa ihop allt utom fiberhusk i en skål. Rör sedan ner fiberhusk, lite i taget, till en jämn smet. Grädda!
Servera med MASSOR av glass och sylt (om ni har samma smaklökar som oss här hemma).